Herinneringswaarde promotionele artikelen 75% - PromZ.be

Herinneringswaarde promotionele artikelen 75%

Onderzoek in Frankrijk – uitgevoerd door CSA Research in opdracht van 2FPCO (Fédération Française des Professionnels de la Communication par l’Objet) – heeft aangetoond dat marketeers niet meer om product media heen kunnen. Op herinneringswaarde scoorden product media 75%. Dat is vergelijkbaar met het cijfer voor bioscoopreclame en ver boven de percentages van de andere media.

2FPCO stelt dat de cijfers uit het onderzoek voor zich spreken. “Promotionele artikelen behalen scores die de andere media doen verbleken van afgunst,” aldus de federatie. 89% van de ondervraagden zegt product media sympathiek te vinden, 77% wil er graag méér hebben en 77% bewaart de ontvangen promotionele artikelen.
De federatie concludeert dat er een opwaardering nodig is van promotionele artikelen en dat ze geen sluitstuk meer mogen vormen van de strategische marketingreflexies. Het komt erop aan de promotionele artikelen definitief te ontdoen van het onrechtmatige etiket van het ondergeschoven kindje van de marketingstrategie.