Problemen rond fanshop KAA Gent - PromZ.be

Problemen rond fanshop KAA Gent

De fanshop van voetbalclub KAA Gent is in januari in de problemen geraakt door het faillissement van kledingsponsor Masita Nederland. De fanshop werd niet uitgebaat door KAA Gent zelf maar door Masita. “Het is Masita dat in eigen beheer en voor eigen rekening de winkel van kledij voorzag en de opbrengsten van de kledijverkoop kwamen ook uitsluitend aan haar toe,” aldus de club.

 

“Masita heeft (of had) een decennialange, goede reputatie inzake sportkledij zodat KAA Gent in alle redelijkheid mocht vertrouwen op een goede en vooral continue dienstverlening ten aanzien van onze supporters,” schrijft KAA Gent op de website van de club. “Het is dan ook met pijn in het hart dat wij samen met u hebben moeten vaststellen dat dit bedrijf na een recente bestuurswissel ingevolge wanbeheer op erg korte termijn ten gronde werd gericht. Eind vorige week deelde een Nederlandse curator ons mee dat Masita Sportswear BV en een zusteronderneming in staat van faillissement werden verklaard.”

 

Inmiddels heeft KAA Gent in Jartazi een nieuwe kledingsponsor die op 2 februari voorgesteld is. De nieuwe sponsor zal echter de fanshop niet meer runnen. “Die komt namelijk in het beheer van KAA Gent zelf,” liet de club weten.