Supremia: nieuwe CEO en nieuwe aandeelhouder - PromZ.be
Supremia nieuwe CEO en nieuwe aandeelhouder

Supremia: nieuwe CEO en nieuwe aandeelhouder

Supremia (sinds 1 april de nieuwe naam voor het internationaal opererende Gemaco) meldt dat voorzitter Kobe Verdonck de taken van CEO van Koen Heyvaert overgenomen heeft. Verdonck zal de functies van voorzitter van de raad van bestuur en van CEO combineren tot er een nieuwe CEO voor Supremia gevonden is. Koen Heyvaert vervulde de afgelopen drie jaar de functie van CEO.

Ook meldt Supremia dat Saffelberg Investments meer dan 90% van de aandelen van Supremia verworven heeft. Saffelberg Investments was al eerder tot 2016 hoofdaandeelhouder maar deed de meerderheid toen over aan het Duitse Capiton. Kobe Verdonck verklaarde aan onze collega’s van PromZ – Nederland dat “…. de laatste jaren moeilijke jaren zijn geweest voor Gemaco. De veranderende markt, een nieuwe eigenaar zonder ervaring (Capiton was eigenaar van 2016 tot en met maart 2019) en tal van managementwissels hebben niet tot de gewenste groei geleid. De markt waar deze problemen het hardst tot uiting zijn gekomen is Nederland. Het vertrek van Capiton en de terugkomst van voormalig eigenaar Saffelberg sinds april 2019 is een nieuwe start voor Supremia.”

Saffelberg Investments is een onafhankelijke investeringsmaatschappij met een kapitaalbasis van 250 miljoen EUR. Men concentreert zich op langetermijninvesteringen door zowel meerderheidsbelangen als substantiële minderheden in snelgroeiende ondernemingen te nemen via risicodragend kapitaal. Die ondernemingen zijn wereldwijd actief in verschillende sectoren. Het bedrijf zegt dat de afgelopen jaren hernieuwbare energie, onroerend goed en ‘life sciences’ belangrijke aandachtsgebieden zijn geworden. “Saffelberg Investments streeft ernaar de groei van het bedrijf te versnellen, waarde te creëren en een beter rendement te bieden aan ondernemers, beleggers en alle belanghebbenden. Daarom bieden we niet alleen kapitaal, maar ook uitvoerende ondersteuning,” valt te lezen op de website van Saffelberg Investments.