20 jaar Samdam Solutions - PromZ.be

20 jaar Samdam Solutions

20 jaar Samdam Solutions

 

Samdam Solutions viert in mei aanstaande dat het 20 jaar actief is in promotionele producten, premiums, relatiegeschenken en textiel. Wim D’haese zette Samdam in 1995 op vanuit het bedrijf van zijn ouders, een kleinhandel van lederwaren. D’haese deed daar de boekhouding. Een van de leveranciers van die winkel was Samsonite. Een business-to-business-prijslijst met Samsonite-producten verstuurd door de firma Van Bavel bracht hem in contact met de wereld van business gifts.

 

Aanvankelijk reageerde hij boos naar Samsonite omdat het volgens hem niet kon dat de prijzen in b-to-b 20% lager waren dan in de retail.

D’haese: “Ik was naïef toen en begreep eerst niet dat het om een andere markt ging. Ik ben daarna zelf actief mappen, piloottassen, attaché-cases naar bedrijven gaan verkopen.” D’haese begon zich meer en meer voor promotionele producten te interesseren. “Er ging voor mij een andere wereld open toen ik de beurzen van promotionele artikelen bezocht,” zei hij vorig jaar in de rubriek ‘Tussen pot en pint’ in het Promo-Biss. “De eerste keer in Duitsland heb ik me overladen met gadgets en catalogi. Het was een grabbeldag. Ik heb toen het geluk gehad een premium geselecteerd te hebben voor een betonmaatschappij, een helmborstel. Daar heb ik in één keer veel geld mee verdiend.

 

"In 1995 ben ik 100% in relatiegeschenken en promotie-artikelen gegaan met Samdam Business Gifts.” Inmiddels is het bedrijf onder de benaming Samdam Solutions in heel Europa actief en heeft het ook een productie-eenheid in Roemenië. Voor de divisie corporate, image- en workwear opende men twee maanden geleden een nieuwe zeefdrukkerij en borduurartelier in het Roemeense Baia Mare.