Amerikaans BDA opent distributiecentrum in Nederland - PromZ.be

Amerikaans BDA opent distributiecentrum in Nederland

 

Het Amerikaanse bedrijf BDA heeft een nieuw distributie- en fulfilmentcentrum in Amsterdam geopend. BDA is de vijfde grootste distributeur qua omzet op de Noord-Amerikaanse markt van promotionele producten.

BDA wil door de investering in Nederland in de Europese Unie kostenbesparend werken voor wereldwijd opererende klanten. Binnen de EU zijn er immers economisch gezien geen grenzen meer. Men ziet de EU als één grote markt en wil op deze manier ook een groter bereik hebben op de Europese markt. BDA heeft al vestigingen in Frankrijk en in het Verenigd Koninkrijk. De Brexit maakt echter de Britse vestiging minder interessant voor operaties in de EU.

Al enkele jaren investeren Amerikaanse bedrijven in Europese vestigingen met het oog op het servicen van hun multinationale klanten in meerdere werelddelen. Het Amerikaanse Geiger deed in de afgelopen jaren al veel investeringen in de UK. Maar de Brexit maakte ook voor Geiger dat men de Europese markt minder via de UK bewerkt. In 2019 zette Geiger in het kader daarvan al een distributiecentrum op in het Nederlandse Rotterdam. Afgelopen november opende Geiger ook een verkoopkantoor in Hamburg (Duitsland).