Ann Claes en Pascal Léglise CSR Professionals of the Year 2018! - PromZ.be
Ann Claes en Pascal Léglise CSR Professionals of the Year 2018!

Ann Claes en Pascal Léglise CSR Professionals of the Year 2018!

Dat het belang van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO/CSR) toeneemt, blijkt ook uit het feit dat er een prijs is voor de CSR Professional of the Year (een organisatie van Time4Society). Laureaten waren dit jaar Ann Claes (chief buying officer JBC) aan Nederlandstalige kant en Pascal Léglise (CSR director Carrefour België) aan Franstalige zijde.

Ann Claes kreeg de prijs voor het gamma van 100% gerecycleerde jeans dat bij JBC onder het merk I AM in de rekken hangt. Het merk I AM is geen losstaande actie van de retailer, want Claes zet al twintig jaar in op duurzaamheid. “In het begin moesten we nog uitleggen waarom we het zo belangrijk vonden iedereen mee te krijgen, maar ik ben blij dat het na zoveel jaar loont,” aldus Ann Claes.

Bij Carrefour bestaat de functie van CRS director, die Pascal Léglise uitoefent, al meer dan 20 jaar. Voor Léglise is de prijs belangrijk naar de toekomst toe omdat de verwachtingen van de maatschappij ertoe leiden dat de manier van handel drijven radicaal moet veranderen.