BAPP: nieuwe voorzitter en nieuwe bestuursleden - PromZ.be
BAPP nieuwe voorzitter en nieuwe bestuursleden

BAPP: nieuwe voorzitter en nieuwe bestuursleden

Fabrice Casul (MLD Concept) heeft het voorzitterschap van de Belgian Association of Promotional Products overgenomen van Michel Deboudt. Hij zal de volgende drie jaar de vereniging leiden. Deboudt was na drie jaar ‘einde mandaat’.

Fabrice Casul (44) is al zo’n 15 jaar actief als distributeur in de wereld van product media. Hij startte zijn carrière in de financiële sector na een studie handelsingenieur aan de Universiteit van Luik. Hij kreeg echter zin om een eigen bedrijf op te zetten. Die wens werd werkelijkheid toen zijn tante die een bedrijf in eindejaarsgeschenken had (MLD) met pensioen ging. Casul was in zijn jeugdjaren actief bij haar en hij zegt dan ook dat hij in de sector groot geworden is. “Ik had in de banksector een goed salaris en een goede job. Maar een ondernemer durft risico’s te nemen – wat dat betreft zie ik daar geen graten in. Ik analyseerde de situatie en toen ik ervan overtuigd was dat er voldoende elementen waren om zeker te zijn van een positieve return, heb ik me gesmeten,” zei hij vorig jaar in PromZ-be.

Die instelling heeft hij ook als nieuwe voorzitter van de BAPP. Casul heeft een serie doelstellingen opgesteld en daar ook een tijdschema opgeplakt. Elk van de bestuursleden heeft verantwoordelijkheden voor de opvolging van een aantal van die doelstellingen. Enkele ervan zijn het creëren van een BAPP-label voor distributeurs (accreditatie) zodat eindklanten de zekerheid hebben met een valabele partner in zee te gaan op het vlak van product media en het concept product media én het label bekend maken via lezingen en spreekbeurten bij businessclubs en onderwijsinstellingen.

Fabrice Casul wilde het voorzitterschap op zich nemen als hij er zeker van was dat er een équipe achter hem stond. De BAPP-équipe is inmiddels uitgebreid: naast executive manager Erich Cormann en management assistente Brigitte Bodson is Michel Deboudt aangeworven als parttime ‘relations advisor’. Ook het bestuur is uitgebreid. Tijdens de Algemene Vergadering in juni verkozen de leden Bert Anthonissen (Sky-O), Julien Grandjean (Wazabi) en Olivier Claeys (Screen Belgium) als nieuwe bestuurders. Hun verkiezing werd tijdens de Raad van Bestuur van de BAPP in juli bevestigd.