Biznizpoint: duurzaam vervoer - PromZ.be

Biznizpoint: duurzaam vervoer

Het in Leuven gevestigde Biznizpoint zet duurzaamheid hoog in het vaandel en breidt dat engagement nu ook uit naar vervoer: voor kleine leveringen in Leuven-centrum zet men sinds kort een bakfiets in.

Biznizpoint zet sterk in op duurzaamheid: het bedrijf is verdeler van onder meer Stanley&Stella en CottoVer (twee merken in promotioneel textiel die produceren met respect voor mens en milieu), werkt bij bedrukken met biologische producten en koopt groene energie in. Voor het vervoer van kleine leveringen in de Leuvense binnenstad heeft Biznizpoint nu een bakfiets aangeschaft. “Zero-emissie,” aldus Dirk Declerq van Biznizpoint.

De bakfiets is ook een praktische vervoersoplossing. Leuven heeft immers vorig jaar een verkeerscirculatieplan ingevoerd waarbij de historische binnenstad zoveel mogelijk autovrij gehouden wordt en waarbij er een systeem van verkeerslussen is gekomen. Dat maakt dat de universiteitsstad met klassieke vervoer moeilijker bereikbaar is. Ook bedrijven als DHL hebben al fietskoeriers voor de laatste kilometer. Biznizpoint stelt de bakfiets ook ter beschikking van klanten als zij hun – kleinere – bestellingen bij Biznizpoint (dat in het centrum van Leuven gevestigd is) willen afhalen.