Carrefour komt met duurzame tassen - PromZ.be
Carrefour komt met duurzame tassen

Carrefour komt met duurzame tassen

Carrefour heeft bekend gemaakt de verkoop van plastic tassen aan de kassa stop te zetten en volledig in te zetten op duurzame tassen. Bovendien laat de retailer toe dat consumenten hun eigen doosjes meenemen om verse producten in te (laten) verpakken.

Carrefour wil ‘plastic voor eenmalig gebruik’ sterk beperken. In die aanpak past de beslissing om geen plastic tasjes voor eenmalig gebruik meer aan de kassa te verkopen. Dat moet een vermindering opleveren van 703 ton plastic. Als alternatief biedt de retailer nu duurzame tassen aan die verkrijgbaar zijn bij de kassa’s. De zakken zijn gemaakt van gerecycleerde en recycleerbare materialen. Het assortiment bestaat uit vier modellen: een draagtas van biokatoen met dubbele handgreep, de Ocean Bag (een 100% gerecycleerde draagtas gemaakt van plastic afkomstig uit de oceaan), de K-Way tas gemaakt uit vier gerecyclede petflessen en de Trolley-tas gemaakt van gerecyclede materialen.

Carrefour laat voortaan ook toe dat de klanten hun eigen verpakkingsmateriaal in de winkel mee mogen nemen. Het gaat dan om doosjes waarin producten van de traiteurtoog, de kaasafdeling, de beenhouwerij en de visafdeling verpakt kunnen worden. Dat biedt ook kansen voor adverteerders om promotionele varianten van dergelijke doosjes aan te bieden. Tevens moedigt Carrefour de klanten aan “….eigen boodschappenzakken te gebruiken voor het inpakken van boodschappen aan de kassa of het verpakken van bulkartikelen zoals groenten en fruit.” Ook daar kunnen promotionele tassen een oplossing bieden.