Cornet’s Collector’s item: kunst in de bak - PromZ.be
Cornet’s Collector’s item: kunst in de bak

Cornet’s Collector’s item: kunst in de bak

Brouwerij De Hoorn (onderdeel van Royal Swinkels Family Brewers) heeft in februari een ‘Houten Bak Limited Edition’ uitgebracht met vier kunstwerken van beeldend kunstenaar Kristof Van Heeschvelde. Er waren 500 exemplaren van de speciale houten bakken die enkel online verkocht werden.

Brouwerij De Hoorn brengt sinds enige tijd het speciale bier Cornet niet alleen in clips van 4 en 6 flessen, maar ook in een houten bak, waar 20 flesjes van 33 cl in kunnen. Die houten bak is volgens de brouwerij in een persbericht “…al méér dan een verpakking, het is een designobject dat letterlijk blijft hangen bij de fans: als rekje aan de muur, opeengestapeld als wandkast, bureel- of ander interieurobject, als kattenbak of schoenendoos en meer.” In februari is men een stap verder gegaan en is de bak ook een kunstwerk geworden.

Beeldend kunstenaar Kristof Van Heeschvelde maakte vier originele kunstwerken die op de bodem van de houten Cornet-bak zijn geprint. Van die speciale bakken waren er slechts 500 beschikbaar, wat ze ook tot een collector’s item maakten. En als extra gimmick verving de kunstenaar het logo van Cornet op de buitenkant van de bak door zijn eigen naam.