Corona-virus: evenementenbureaus vragen duidelijkheid - PromZ.be
Corona-virus evenementenbureaus vragen duidelijkheid

Corona-virus: evenementenbureaus vragen duidelijkheid

De evenementenbureaus die deel uitmaken van de Association of Communications Companies – ACC, hebben de overheid duidelijke maatregelen gevraagd in het kader van de bestrijding van het Corona-virus.

De bureaus stellen dat er in de evenementensector momenteel een groot aantal annuleringen is. “Deze mogen niet ingegeven zijn door paniek, maar moeten een gevolg zijn van objectieve en daadwerkelijke risicoberekeningen. Nog een groter aantal evenementen wordt ‘on hold’ gezet, omdat niemand weet wat een juiste houding is ten opzichte van de huidige toestand,” aldus de ACC-bureaus. De bureaus hebben inmiddels op basis van ‘common sense’ zelf maatregelen genomen om de evenementen zo veilig mogelijk te laten plaatsvinden.

Zij stellen ook dat de overheid tot op heden geen verbod legt op organisaties van grote en kleine evenementen, met of zonder publiek karakter. “Maar om helderheid te scheppen bij de opdrachtgevers van events en hun ongerustheid te temperen, vraagt de ACC dat de overheid dringend een duidelijke richtlijn opstelt: zijn evenementen in de huidige situatie toegestaan of niet? Bovendien is het noodzakelijk een aantal concrete maatregelen uit te stippelen die aangeven tot welke omvang en in welke condities evenementen of bijeenkomsten worden toegestaan of verboden.”