Effect van Corona-virus - PromZ.be
Effect van Corona-virus

Effect van Corona-virus

De pandemi door het Corona-virus in China heeft ook repercussies naar de promotionele wereld, onder andere vertragingen in de leveringen. Vanuit de VS is gemeld dat het zeer onwaarschijnlijk is dat het virus via producten uit China verspreid kan worden.

Een groot deel van de promotionele artikelen wordt in China vervaardigd. Door de strenge maatregelen van de Chinese overheid liggen daar nu in verschillende steden fabrieken stil. Er zijn al vertragingen van zendingen gemeld. De virus-uitbraak viel ook samen met het Chinese nieuwjaar. Veel inwoners gingen in die periode naar familie elders en ondervonden moeilijkheden om op tijd terug te zijn door de reisbeperkingen.

De Amerikaanse Centres for Disease Control and Prevention hebben inmiddels laten weten dat het zeer onwaarschijnlijk is dat het virus via producten verspreid kan worden. Virussen overleven nauwelijks tijdens het vervoer onder meer door de lagere omgevingstemperatuur, zo liet men weten. Het Corona-virus zou vooral via druppeltjes van ademhaling verspreid worden.

Vandaar ook de vraag naar mondmaskers die voorkomen dat de druppeltjes in de adem van eventuele dragers in de omgeving komen en zo andere mensen kunnen besmetten. Er is momenteel een grote vraag vanuit China naar medische mondmaskers.

Overigens bieden die mondmaskers ook weer promotionele kansen. In de Aziatische landen is het meer dan bij ons de gewoonte om mondmaskers te dragen, niet alleen om verspreiding van virussen tegen te gaan maar ook om de dragers te beschermen tegen slechte lucht. Er zijn dan ook al promotionele mondmaskers beschikbaar. Type op Google ‘promotional mouth masks’ in en je krijgt een resem aanbiedingen vooral in Zuidoost Azië.