Festivalstoel wint BPMA award - PromZ.be
Festivalstoel wint BPMA award

Festivalstoel wint BPMA award

Elk jaar organiseert de British Promotional Merchandise Association ‘BPMA Student Design Award’ waaraan studenten in designrichtingen van de Britse universiteiten en hogescholen kunnen deelnemen. Het is het derde jaar dat de BPMA de wedstrijd voor studenten houdt. De winnaar van de 2018-editie is Michael French van de Nottingham Trent University, die een speciale festival-souvenirstoel ontwierp.

Voor de BPMA is de wedstrijd een manier om talentvolle ontwerpers te interesseren voor product media. “Promotionele producten zijn al tientallen jaren de voorhoede voor het bieden van een ongelooflijke impact voor merken en in het huidige economische klimaat kijken bedrijven uit naar nieuwe methoden om consumenten en klanten te prikkelen om zich te binden aan hun merk,” aldus de BPMA.
De BPMA zoekt op deze manier ook naar nieuwe innovatieve promotie-ideeën. De winnaar maakte van een handig uitvouwbaar stoeltje uit karton een festival-souvenir. Overigens zijn bedrukte kartonnen krukken of stoelen niet echt nieuw. Google-en naar ‘kartonnen kruk promotioneel’ levert een reeks van aanbieders van dergelijke promotionele ‘zitmeubels’ op.