Flippo’s: het boek... - PromZ.be
Flippo-boek

Flippo’s: het boek…

In 1995 waren de Flippo’s dé rage. Niet alleen bij ons, maar in heel de wereld… De Flippo’s waren bedacht door de Nederlander Hans Zandvliet die er aanvankelijk miljoenen aan verdiende, maar er ten slotte weinig aan overhield. Over de Flippo’s en Hans Zandvliet verschijnt binnenkort het boek ‘Flippo en het spel om de knikkers’.

Flippo’s waren schijfjes met afbeeldingen die als premium in zakken chips van Smith’s (nu Lays) mee verpakt waren. Ze werden bij de jeugd de grote rage. De populariteit was dermate groot dat zakken chips soms enkel open gescheurd werden voor het premium. Concurrent Croky Chips reageerde met Topshots. De fabrikanten werden verplicht om de schijfjes individueel te verpakken om het verschil met de chips te maken.

Volgens een persbericht van uitgeverij Story Adventures is boek ‘Flippo en het spel om de knikkers’ een boek over “….het schokkende verhaal over een creatief fenomeen. Hij ontketende een wereldwijde rage, verdiende tientallen miljoenen en belandde uiteindelijk in de bijstand. Een must read voor iedere zakenman, een feest van herkenning voor de miljoenen Flippofans, een fascinerend boek vol levenslessen.”

Overigens zijn Flippo’s en Topshots nog altijd populair bij verzamelaars en wordt er via een site als tweedehands.be nog druk in gehandeld.