Gemaco aan kop in Trends Top 2018 Marketing relatiegeschenken - PromZ.be
Gemaco aan kop in Trends Top 2018 Marketing relatiegeschenken.

Gemaco aan kop in Trends Top 2018 Marketing relatiegeschenken

In de Trends Top Marketing, het jaarlijkse overzicht van de omzetten van marketingbedrijven, staat Gemaco aan de top in de categorie ‘relatiegeschenken en incentives’. In die categorie zijn 20 ondernemingen naar omzet gerangschikt en is ook gekeken naar de plaats in de ranglijst van die firma’s in 2017 ten opzichte van 2016. Voor Gemaco wordt voor 2017 een omzet gegeven van 18,5 miljoen euro tegen 17,3 miljoen in 2017. Vorig jaar nam Gemaco ook de toppositie in. Voor de totale categorie geeft Trends Top een omzet op van 85,6 miljoen euro in 2017 tegen 99,5 miljoen euro in 2018.

De vraag kan echter gesteld worden hoe representatief die 20 bedrijven voor de sector zijn. Er is bijvoorbeeld maar één leverancier in opgenomen. Verder staat Noble Partners Distribution hoog genoteerd, een Frans bedrijf dat gespecialiseerd is in cadeaus rond films (Harry Potter, Davinci Code) en computerspelen (zoals Game of Thrones). Ook staat Vivaboxes in die categorie vermeld, een bedrijf dat zowel actief is op de bedrijfs- als op de consumentenmarkten.
Ter vergelijking: de Belgian Association of Promotional Products telt 158 leden, verdeeld over 80 distributeurs/adviseurs en 78 leveranciers (een groot deel van hen is wel buiten België gevestigd). In de ranglijst van Trends Top staan slechts acht BAPP-leden vermeld.