Gemaco wint eerste Product Media Advisor of the Year Award - PromZ.be

Gemaco wint eerste Product Media Advisor of the Year Award

Gemaco is de eerste winnaar van de Product Media Advisor of the Year. Gemaco kreeg de award tijdens de PSI-vakbeurs in Düsseldorf uit handen van Michael Freter, managing director van PSI.

De vakjury noemde Gemaco, opgericht in 1994, een voorbeeld voor de Belgische product media-sector vanwege de professionele aanpak en de internationale expansie. In de laatste tien jaar heeft het bedrijf door overnames en met start-ups een internationaal netwerk uitgebouwd. 50% van de klanten zijn internationale bedrijven uit de fast moving consumer goods-wereld. Gemaco is ook sterk in fulfilmentprogramma’s voor die internationale klanten.
 

De silver-award was weggelegd voor Van Bavel Premium & Gifts, inmiddels met Michel Van Bavel als ceo in handen van de derde generatie. Zijn grootvader startte in 1953 in de sector. Van Bavel Premium & Gifts heeft geïnvesteerd in nieuwe initiatieven als The China Office en The Entertainment Office. De jury hield ook rekening met het feit dat Michel Van Bavel een groot verdediger en promoter van de product media-sector is in de bredere bedrijfswereld.
 

Brons was er voor Sky-O, een redelijk jong bedrijf opgericht in 2012 door drie professionals die al meerdere jaren ervaring opgedaan hebben in de product media-sector. Voor de jury was vooral de creativiteit van Sky-O en de aandacht voor upcycling en recycling projecten doorslaggevend in de keuze.

 

Pronel kreeg een extra vermelding: de award voor de meeste publieksstemmen. Naast de vakjury kon immers ook het publiek een stem voor een van de genomineerden uitbrengen. De publieksstem telde in de uiteindelijke jurybeslissing voor twee stemmen.
De Product Media Advisor Award of the Year is een initiatief van Promo-Biss in samenwerking met de Belgian Association of Promotional Products – BAPP. Met deze prijs willen Promo-Biss en de BAPP de professionalisering van de sector aanmoedigen en vooral die adviseurs belonen die zich onderscheiden door hun professionele aanpak in het kiezen van de juiste product media (promotionele producten en business gifts). De vakjury bestond uit Axel Debruyne (voorzitter BAPP), Erich Cormann (manager BAPP), Jean Hermans (Texet), Serge Mertens (PF Concept), John Swaab (uitgeverij Het Portaal) en Ad van Poppel (hoofdredacteur Promo-Biss).