Group Joos implementeert ‘White Paper Factory’ - PromZ.be
Group Joos implementeert White Paper Factory

Group Joos implementeert ‘White Paper Factory’

Group Joos in Turnhout heeft als eerste grafische groep in ons land een zogenaamde ‘white paper factory’ geïmplementeerd. Het gaat om het digitaal drukken en personaliseren van direct mail waarbij er geen voorbedrukking meer noodzakelijk is van de brief én de enveloppe.

Tijdens het vullen van de enveloppen print men er ook een persoonlijke boodschap op. Het is eveneens mogelijk rond het verplichte pb-nummer een pseudo-postzegel te drukken die aangepast kan worden aan de ontvanger van de direct mailing.

Alex Joos, CEO van Group Joos, zegt dat de ‘witte enveloppe’ “….de laatste stap is om als een volledige ‘White Paper Factory’ te opereren. Wij printen direct mail en transactionele communicatie volledig digitaal in laser of inkjet vertrekkend van blanco papier. Die documenten worden vervolgens op de insteekmachine in enveloppen gestoken. De blanco enveloppen worden op een nieuwe productielijn in full colour geprint in de huisstijl van de afzender en/of zelfs volledig gepersonaliseerd. We kunnen zo zelfs mailings van diverse opdrachtgevers in één productierun gecombineerd produceren.”