Hippo & Friends start webshop met merchandising-artikelen - PromZ.be
Hippo & Friends start webshop met merchandising-artikelen

Hippo & Friends start webshop met merchandising-artikelen

Hippo & Friends (het type 1-diabetesfonds) start met een webshop waar merchandising-artikelen te koop zijn. Met de opbrengst daarvan steunt het fonds wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaken en het ziekteverloop van type 1 diabetes en naar nieuwe medicijnen of behandelingswijzen. Tot de artikelen behoort een nieuwe sleutelhanger met een mini-knuffel van Hippo.

De nieuwe sleutelhanger toont Hippo als ‘superhero’ met masker en cape. Men heeft er 3.000 van laten maken. Tot nu toe verkocht men de bestaande sleutelhanger met Hippo vooral bij evenementen (zoals de Kerstmarkt 2019 in Leuven en Rock Werchter). Naast de sleutelhanger is er ook een boekje ‘Macy en Hippo’, geschreven door Marc De Bel.
Hippo is een nijlpaardknuffel die kinderen in ons land krijgen als bij hen diabetes type 1 gediagnosticeerd wordt. Jaarlijks krijgen zo’n 300 kinderen te horen dat ze aan aandoening lijden. De knuffel heeft ook een educatieve rol: met kleuren op de knuffel geeft men aan waar insuline injecties het beste gezet kunnen worden. Groen duidt bijvoorbeeld een plek aan waar die snel wordt opgenomen. De knuffel is gemaakt met financiële steun van Abbott.