Markt van schrijfinstrumenten blijft groeien - PromZ.be
Markt van schrijfinstrumenten blijft groeien

Markt van schrijfinstrumenten blijft groeien

Uit gegevens van het wereldwijd opererende onderzoeksbureau Technavio blijkt dat de markt voor schrijfinstrumenten de komende jaren blijft groeien. De totale omzet zou in 2022 bijna 24 miljard dollar bedragen. De groei komt vooral voort uit een vraag naar multifunctionele pennen (met styluses, lampen, laser pointers…). Schrijfinstrumenten zijn nog altijd ook één van de meest populaire product media.

Naast de vraag naar multifunctionele pennen is er eveneens een groeiende belangstelling voor ecologisch verantwoorde schrijfinstrumenten. Vandaar de komst van pennen en potloden die eco-vriendelijk zijn. Gerecycleerd papier, duurzaam bamboo en FSC-gecertifieerd hout zijn alternatieven voor plastic als grondstof.
Pennen nemen het grootste deel in van de markt van schrijfinstrumenten. Het marktaandeel ervan bedroeg in 2017 54%. De verwachting van Technavio is dat het aandeel van pennen in de komende vijf jaar nog verder zal groeien, onder meer door de groeiende interesse voor luxe pennen. De markt van potloden, kleurpotloden en markers zou in die periode eerder krimpen.