Mooimakers delen zakken uit - PromZ.be
Mooimakers delen zakken uit

Mooimakers delen zakken uit

In het kader van de campagne ‘Geef je afval de zak’ hebben ‘Mooimakers’ (een initiatief van de OVAM – de Openbare Vlaamse Afvalstoffen Maatschappij) op parkeerterreinen afvalzakken voor gebruik in de auto uitgedeeld. Consumenten konden de zakken ook gratis bestellen bij de webshop van Mooimakers. De campagne wil zwerfvuil langs de autowegen en parkings tegengaan.

De afvalzakken waren onderdeel van een grote campagne die liep via affichage (op de snelwegen en tankstations), mobiele affichage (de achterkanten van vrachtwagens), radio en social media. In de uitingen op radio en sociale media kregen de consumenten mee dat ze een gratis afvalzak konden bestellen bij Mooimakers. Daarnaast waren er activaties met promoteams op snelwegparkings. Dergelijke parkings zijn ‘hotspots’ van zwerfvuil.

De speciale zakken zijn vervaardigd van non-woven materiaal en herbruikbaar. Jan Verheyen, woordvoerder van OVAM, liet weten dat de zakken een groot succes zijn gebleken. “Er zijn 4.755 particulieren die een zakje besteld hebben via de webshop. Voorts werden er ook nog via gemeenten, partners en bedrijven zakjes verdeeld aan geïnteresseerden. Daarnaast werden er tijdens activaties met het promoteam nog eens 8.835 zakjes uitgedeeld aan geïnteresseerden. De mensen waren over het algemeen enthousiast over de zak. Velen gaven aan dat het goed was dat we zo’n actie op poten gingen zetten en dat ze de zak zeker gingen gebruiken. Enkele mensen kwamen ook uit nieuwsgierigheid vragen wat we uitdeelden en of ze een zakje mochten hebben.”

De campagne van Mooimakers is uitgewerkt door Mortierbrigade. Voor de activatie aan de tankstations deed men een beroep op Fast Forward. 808 solutions produceerde de zakken.

Overigens stelde Jan Verheyen nog dat eender welk zakje dienst kan doen als afvalzakje, “….dus ook een winkelzakje dat een tweede leven verdient. Het hoeft dus zeker niet dit specifiek zakje te zijn. Het doel van de campagne is de gewoonte te installeren om je afval slim bij te houden. Welk zakje daarvoor gebruikt, maakt helemaal niet uit, zolang je het afval onderweg maar bijhoudt.”