MSC-Kick & Rush: Fontaine CSO, Verhaert CEO - PromZ.be
Thibaut Fontaine Tom Verhaert

MSC-Kick & Rush: Fontaine CSO, Verhaert CEO

Thibaut Fontaine heeft binnen MCS-Kick & Rush de functie van CEO van overgedragen aan Tom Verhaert (ex-Supremia) en zal zich nu als Chief Strategic Officer meer gaan richten op de ontwikkeling van MCS-Kick & Rush in binnen- en buitenland. MCS-Kick & Rush nam onlangs ook de Belgische activiteiten van het failliete Supremia (het voormalige Gemaco) over.

Thibaut Fontaine zal zich als CSO bij MCS-Kick & Rush (dat hij in de jaren negentig samen met CFO Mohamed Akariou oprichtte) gaan focussen op ‘development’ van het bedrijf dat door de recente overname van de Belgische activiteiten van Supremia in omzet verdrievoudigd is. Fontaine richt zich op businessopportuniteiten voor MCS-Kick & Rush in binnen- en buitenland. “Ik ben blij dat ik na 25 jaar een andere functie heb en meer tijd heb voor nieuwe projecten,” aldus Fontaine. Zijn rol als CEO is overgenomen door Tom Verhaert die ook topman was van Supremia. “Tom Verhaert was nog maar zes maanden bij Supremia, toen de holding failliet ging. Hij komt uit een andere sector en heeft nieuwe ideeën en een andere ervaring. Ik heb de kennis van de sector van product media en samen staan we sterk. Voor mij het is ook belangrijk om één leader te hebben en geen twee.” Fontaine legde het contact met Verhaert via een ex-medewerker van MCS-Kick & Rush die bij Supremia aan de slag was gegaan.

MCS-Kick & Rush nam ook de Belgische activiteiten van Supremia over. “We hebben eerst het actief van Supremia overgenomen, het IT-deel, de voorraden en de webshops. Dan hebben we de medewerkers gecontacteerd. We hebben meer dan twintig mensen overgenomen. We contacteerden ook de klanten. We hebben voor die klanten webshops en voorraden en voor hen was het logisch om met MCS-Kick & Rush verder te gaan. Het systeem is nog hetzelfde en de stock is beschikbaar. We konden direct starten,” aldus Thibaut Fontaine. Hij zegt dat de Belgische activiteiten van de Supremia winstgevend waren, maar dat er op groepsniveau problemen waren.

MCS-Kick & Rush heeft nu vestigingen in Mechelen en in Braine l’Alleud en een logistiek centrum van 3000 m2 in Willebroek (ex-Supremia) waar men vier van de acht medewerkers heeft kunnen behouden. Fontaine zegt ook dat MCS-Kick & Rush interessant wordt voor grote internationale klanten. “We hebben nu meer dan 45 mensen in België. Supremia was nr 1 in Vlaanderen en MCS-Kick & Rush was dat in Wallonië. Nu we samen zijn, zijn we sterk in België en ook een grote speler in Europa. We hebben nu een mooie omvang. We moeten nu investeren in IT, logistiek en verdere digitalisering. Dat is onmogelijk als je klein bent.” MCS-Kick & Rush kan ook, zo zei Fontaine, profiteren van schaalvoordelen.