Nieuwe rage: 'fidget spinners’ - PromZ.be

Nieuwe rage: ‘fidget spinners’

‘Fidget spinner’, de handspinner, is momenteel ‘hot’, zeker als serieuze kranten als De Standaard er ook al over berichten. ‘De spinner verovert de speelplaats’, heet het in die krant. Het verovert niet alleen de speelplaats, maar ook de bedrijven. En het is een trendy promotioneel item.

Echt nieuw is de handspinner niet. Mondial Gifts geeft op zijn site aan dat het item al twintig jaar bestaat, maar “…dat het plots populair is als object om je te ontspannen, zowel voor volwassenen en kinderen.” Dat maakt een handspinner ook zeer interessant als promotioneel artikel.
Wat is een fidget spinner? “Fidget spinners zijn kleine gadgets die in je handpalm passen,” schrijft Mondial Gifts. “In het midden zijn er kogellagers die je tussen je duim en middenvinger houdt. Om het speeltje te doen draaien, moet je met een andere vinger een zetje geven aan een van de drie uitstulpingen. Dat zorgt ook voor een zoemend geluid.” En als je de spinner een zetje geeft, kun je die bijvoorbeeld de top van een vinger laten draaien en zo in evenwicht houden. Het internet staat vol met trucjes.