Ogilvy: vergeet ‘klassieke’ media niet - PromZ.be

Ogilvy: vergeet ‘klassieke’ media niet

Marketeers lijken vandaag de dag vooral voor digitale, want meetbare media te gaan en hebben de neiging zich af te keren van klassieke, niet meetbare media. Fout, zegt Trisha Santhanam, consultant bij reclamebureau Ogilvy & Mather Signapore.

“We zien marketeers volledige budgetten verschuiven naar ‘digital-driven’ meetbare media,” stelt Santhanam. Maar traditionele media hebben nog altijd hun waarde. Acties op digitale media leiden ertoe dat consumenten steeds meer boodschappen krijgen op basis van hun digitaal gedrag. Dat werkt beperkend en gaat voorbij aan de waarde van ‘serendipiteit’. Dat staat voor iets onverwachts en bruikbaars vinden terwijl je op zoek bent naar iets totaal anders. Strategisch gebruik van massamedia als tv, print en outdoor kan nieuwe, onverwachte consumenten opleveren.
Santhanam had het over klassieke massamedia. Maar dezelfde gedachtegang kan gebruikt worden voor promotionele producten als ‘traditioneel’ medium. Het inzetten van die product media heeft immers ook het effect van serendipiteit en kan zeker in een supermarktomgeving nieuwe, onverwachte klanten bieden.