Patathon 2019: T-shirts voor 160 deelnemers - PromZ.be
Patathon 2019 T-shirts voor 160 deelnemers

Patathon 2019: T-shirts voor 160 deelnemers

McCain hield dit jaar voor de derde keer in ons land de Patathon, een actie ten voordele van de Voedselbanken waarbij vrijwilligers na het machinaal rooien van aardappelen de achtergebleven patatjes verzamelen. Er namen dit jaar 160 vrijwilligers deel. Zij kregen allemaal een T-shirt. De actie werd gevoerd in samenwerking met evenementenbureau FastForward.

McCain deed de werving van de vrijwilligers via een e-mailing en een speciale website. Begin oktober gingen zij gedurende twee dagen aan de slag. Door T-shirts met opdruk Patathon en (op de mouw) McCain uit te delen kon men tijdens het rapen zien wie de deelnemers waren. De mensen van de organisatie droegen zwarte T-shirt.

Tanguy Maes, bij FastForward verantwoordelijke voor het project, zegt dat men op basis van de voorgaande editie een inschatting had gemaakt van het aantal benodigde T-shirts in de juiste maten. De vrijwilligers moesten zich wel inschrijven met vermelding van T-shirt-maat, maar dat kon nog tot een week voor het evenement. Voor het bestellen en bedrukken van de T-shirts was dat nipt. Overigens was het niet erg dat T-shirts soms wat te groot uitvielen, want ze werden gezien de weersomstandigheden toch over de bovenkleding gedragen.