PF Concept steunt UNICEF - PromZ.be
pf concept unicef

PF Concept steunt UNICEF

Een van de grotere producten en leveranciers van promotionele producten in de Benelux, PF Concept, is een samenwerking aangegaan met de Nederlandse tak van UNICEF. Het bedrijf helpt op die manier om de bouw van scholen in Ivoorkust te financieren. De steun aan UNICEF past in PF Concept’s langetermijnstrategie ‘Rethinking Plastics 2030’. Ivoorkust kampt met een plastic afvalprobleem. UNICEF Nederland heeft het zogenaamde ‘Plastic Bricks’-programma opgezet. Dat houdt in dat plastic afval omgezet wordt in bouwstenen.

“Ivoorkust kampt met een groot afvalprobleem: elke dag belandt meer dan 288.000 kilo plastic op stortplaatsen,” aldus PF Concept op de website van het bedrijf. “Slechts 5% van dit plastic wordt ingezameld en gerecycled, waardoor jongeren en vrouwen in armere gemeenschappen zonder voldoende inkomen achterblijven. Het Plastic Bricks-programma wil dit helpen aanpakken door een eerlijke beloning voor plastic-inzameling en training in ondernemerschap te bieden. Bovendien gaan 1,6 miljoen kinderen en jongeren in Ivoorkust niet naar school. Het programma wil plastic recyclen tot bouwstenen voor klaslokalen en scholen, in samenwerking met lokale partners van UNICEF.”

De steun aan het project past in de duurzaamheidsstrategie van PF Concept. “Die (is) onder meer gericht op het verminderen van de milieuvoetafdruk van onze waardeketen. Ons ambitieuze doel is ‘Rethinking Plastics 2030’: onze doelstelling is om tegen 2030 plastics op fossiele basis geleidelijk uit te bannen door innovatie, eliminatie en circulariteit.”