PPAI: digital en tastbaar gaan samen - PromZ.be
PPAI digital en tastbaar gaan samen

PPAI: digital en tastbaar gaan samen

Het Amerikaanse PPAI, Promotional Products Association International, wijst er in zijn laatste magazine op dat digital-only niet bestaat en dat consumenten een relatie met merken wensen, via on- én offline interactie. Promotionele producten zijn daarin interessante media, stelt PPAI.

Bedrijven werken meer rond beleving met een merk en daarin zal ‘klassiek’ menselijk contact in de toekomst een belangrijke plaats innemen. Promotionele producten kunnen de link maken tussen ‘digital’ en persoonlijk engagement. “Het combineren van tastbare zaken die herinneren aan een merk of beleving met een digitale ‘footprint’, kan de merkherkenning en de omzet boosten,” is een citaat in het artikel.

PPAI haalt ook de Harvard Business Review aan die schreef dat een transactie die loopt zoals verwacht, resulteert in tevredenheid. Een emotionele connectie met een merk gaat verder dan een transactie en zet de consument aan om een engagement te blijven aangaan. Promotionele producten kunnen in dat kader een merkboodschap versterken en verlengen.