PSI: duurzaamheid aan de top - PromZ.be
PSI duurzaamheid aan de top

PSI: duurzaamheid aan de top

Tijdens de recente PSI-beurs (de internationale beurs van promotionele producten en business gifts in het Duitse Düsseldorf) was één trend sterk overheersend: duurzaamheid. Op een groot aantal stands was groen de hoofdkleur en trokken thema’s als eco-vriendelijk, duurzaam, gemaakt van recycled materiaal de aandacht.

Opvallend was verder het blijvend grote aanbod van pennen (al dan niet van gerecycled materiaal of van bioplastiek) en de vele notebooks-aanbieders. De pure technologieproducten (USB-sticks, powerbanks, opladers…) die enkele jaren geleden populair waren, werden dit jaar minder onder de aandacht gebracht.

Een andere vaststelling was dat er weinig voetbal-gerelateerde artikelen op de stands te vinden waren – en dat juist in een jaar met een Europees kampioenschap. In de vorige jaren dat er een WK of een EK was, toonden de leveranciers veel prominenter product media rond voetbal. De ervaring uit de recente jaren leert ook dat adverteerders méér acties doen met product media tijdens de eindronde van dergelijke kampioenschappen. Ten slotte: de stand met het meeste plezier was die van Cartamundi. De standbemanning spoorde bezoekers aan om aan ‘snelle’ kaartspelen mee te doen en brachten hen zo in contact met de producten.

PSI had dit jaar plaats van 7 tot en met 9 januari. PSI is in principe een beurs voor distributeurs, maar de laatste jaren kunnen die distributeurs ook eindklanten uitnodigen voor een bezoek.