Rode Kruis stickeractie: bekende figuren werken - PromZ.be

Rode Kruis stickeractie: bekende figuren werken

Voor de jaarlijkse fundraising-stickeractie gaat het Rode Kruis Vlaanderen dit voorjaar in zee met Standaard Uitgeverij (onderdeel van uitgeverij WPG) en de figuur van de Rode Ridder. An Luyten, woordvoerder van het Rode Kruis Vlaanderen, zegt dat de organisatie voor de stickeractie traditioneel met een stripfiguur werkt.

Eerder gebeurde dat al met onder meer Wickie De Viking en de Smurfen. De ervaring leert het Rode Kruis ook dat bekende stripfiguren het beste werken. “We hebben eens de Rode Kruis-vrijwilliger als stripheld voorgesteld, maar we hebben proefondervindelijk ervaren dat bestaande stripfiguren een grotere trigger zijn om te kopen,” zegt Luyten “We zoeken altijd een figuur die aanslaat bij kinderen én bij de vrijwilligers die de stickers verkopen. WPG komt met een nieuwe Rode Ridder op de proppen en wij hebben de primeur daarvan gekregen. Dat is voor ons een troef. Daarom ook zijn we met WPG in zee gegaan,” aldus Luyten.

Zoals elk jaar zijn worden er stroken van vijf stickers te koop aangeboden en is er ook nog een tombola aan verbonden. De actie loopt van 28 april tot en met 12 mei. De stickeractie wordt dit jaar voor de 56-ste keer gehouden. Vorig jaar verkochten de Rode Kruis-vrijwilliger 565.000 stickers. Het recordaantal werd in 2005 gehaald: 589.000. Toen sierde stripfiguur Jommeke de zelfklevers.