Sky-O-project Fair Trade-gecertificeerd - PromZ.be

Sky-O-project Fair Trade-gecertificeerd

Het project ‘Villageworks Songkhem’ in Cambodja waaraan Sky-O zijn medewerking verleent, is onlangs gecertificeerd als een Fair Trade-bedrijf door de World Fair Trade Organization. De ‘Villageworks Songkhem’ maakt van ‘afgeschreven’ producten (rijst- en cementzakken, gebruikt textiel) nieuwe producten zoals congrestassen, rugzakken, fietstassen, geldbeugels.

Sky-O heeft dergelijke projecten sinds de start van het bedrijf vier jaar geleden hoog in het vaandel staan. Bij beurzen als PromGifts zet men die Fair Trade-producten ook extra in de kijker. Het project ‘Villageworks Songkhem’ wordt uitgevoerd in samenwerking met twee dorpen op het Cambodjaanse platteland. “Daar wordt de kwetsbare, hoofdzakelijk vrouwelijke bevolking (gehandicapt en/of aan haar lot overgelaten) in een ongedwongen, lokale en familiale omgeving tewerkgesteld. De medewerkers ontvangen daarvoor ook een rechtmatig, fair loon,” aldus Sky-O. “De verkoop van de lokale productie van stof en tassen in natuurzijde wordt daardoor ook weer gepromoveerd.”

Sky-O heeft rond het project een aantal duurzame ‘spelregels’ opgesteld. Zo worden de ‘te recycleren’ grondstoffen en de afgewerkte producten met een minimale impact op het milieu vervoerd (bijvoorbeeld geen luchtvracht). De leveringstermijnen worden door de lokale capaciteit bepaald en de afgewerkte producten moet aan kwaliteitsnormen van handgemaakte producten beantwoorden.

Bij beurzen als PromGifts zet Sky-O Fair Trade-producten extra in de kijker