Spaaracties met maatschappelijk engagement - PromZ.be
Spaaracties met maatschappelijk engagement

Spaaracties met maatschappelijk engagement

Retailers Carrefour, Colruyt Group en Delhaize voeren in deze periode spaaracties die een duidelijk maatschappelijk engagement hebben. Colruyt Group speelt met Bee Happy in op de problematiek van bijen. Delhaize werkte een actie uit rond ‘Tovergroenten’. En Carrefour benadrukt het duurzame karakter van de Disney-spaaractie.

In vier van de formules van de Colruyt-groep (Dreamland, Bio-Planet, OKay en OKay Compact) loopt de spaaractie Bee Happy waarin men de afnemende bijenpopulatie centraal stelt. Men wil via de actie meewerken aan een oplossing. Met spaarzegels kunnen klanten (met bijbetaling) sparen voor bijenknuffels en zaadbommetjes. Klanten kunnen door bloemen te zaaien bijdragen aan de biodiversiteit en een betere leefomgeving voor bijen.

Delhaize oogstte vorig jaar veel succes met de campagne rond ‘Tovergroenten’ waarmee de retailer kinderen meer plezier in het eten van groenten wil geven. Zo spreekt men bijvoorbeeld niet over wortelen maar over ‘oranje raketten’. Dit jaar startte Delhaize opnieuw met een campagne waarbij kinderen stickers kunnen sparen die ze op een poster kunnen kleven. De actie heeft als thema ‘De avonturen van Max en de tovergroentjes’. Er zijn ook online-luisterverhalen aangekoppeld.

Bij Carrefour loopt momenteel een Disney-spaaractie met album, verzamelkaarten en stickers. In een persbericht claimde de retailer het duurzame karakter ervan: het album is niet geplastificeerd en net als de verzamelkaarten en -stickers van FSC-gecertifieerd papier, de kartonnen kaarten worden zonder overbodige verpakking aangeboden en de productie van het album vindt in ons land plaats om zo het vervoer tot een minimum te beperken.

Dit voorjaar organiseerde Albert Heijn een spaaractie rond insecten en groenten en fruit. In het kader daarvan gaf men twee insectenplaatjes en plaktatoos bij elke 10 euro aan boodschappen. De retailer koppelde ook een app aan de actie met meer info over insecten.