Textiel Groep Holland: verdere uitbreiding naar België - PromZ.be

Textiel Groep Holland: verdere uitbreiding naar België

Textiel Groep Holland (TGH) breidt de activiteiten op de Belgische markt verder uit. Het bedrijf dat gevestigd is in Bladel (ruim 5 kilometer van de grens bij Arendonk), is gespecialiseerd in het ontwerpen en fabriceren van custom-made kleding. “We maken producten die niet bestaan,” zegt Bart Oerlemans van Textiel Groep Nederland. “Als je een specifieke pantone-kleur wil, dan maken we de stof in die kleur. We groeien daar hard in. Of het nu gaat om overhemden, caps, T-shirts, handdoeken, werkbroeken, sweaters, jassen, softshell, fleece of poloshirts, wij kunnen alles maken, volgens de wensen en de eigen stijl van de klant.”

Textiel Groep Holland maakt bijna alle soorten textiel custom-made met lage aantallen vanaf 100 stuks in de door de klant gewenste kleur, in elk gewenst model en met private label. Ook de decoraties als bedrukkingen en/of borduringen en eventuele speciale verpakkingen kan TGH verzorgen. Door het aanbieden van custom-made kleding kun men elke kleurcombinatie maken die de klant wenst en ook de exacte kwaliteit die de klant voor ogen heeft.
Textiel Groep Holland werkt uitsluitend via distributeurs. De distributeurs doen voor hun klant de aanvraag, waarna TGH vrijblijvend een aanbieding en eventueel een ontwerp maakt. Na akkoord start de fabriek met het maken van de labdips om de uiteindelijke kleur van de stof te laten bepalen. Na goedkeuring van de labdips wordt de stof geproduceerd en maakt TGH samples in de juiste stof en kleur, incl. borduringen of prints. Na definitieve goedkeuring volgt de productie en transport. Dit hele traject duurt 7-8 weken bij een productie uit Europa en ca. 14-16 weken bij een productie uit het Verre Oosten.