Trendje: terug-naar-kantoor-boxen - PromZ.be

Trendje: terug-naar-kantoor-boxen

Nu de corona-maatregelen versoepeld worden, gaan bedrijven ook weer meer werknemers naar hun werkpost laten komen. Enkele distributeurs spelen daar op in met ‘back-to-the-office’- of ook ‘re-boarding-pakketten.

Thuiswerken – waar mogelijk – was sinds de eerste lock-down het nieuwe normaal in ons land. Om de thuiswerkende medewerkers toch een bedrijfsgevoel te geven én om hen een hart onder de riem te steken, stuurden veel bedrijven een pakket met diverse producten om het thuiswerken aangenamer te maken. Maar nu is er een ‘retour’ naar het kantoor. “Aangezien we uiteindelijk terug zullen gaan naar onze kantoren, is het verstandig om van tevoren over dit proces na te denken. Hoe kunnen we allemaal zo prettig en veilig mogelijk weer aan het werk?” stelt bijvoorbeeld Magnus Busienss Gifts. “De kernpunten zijn natuurlijk veiligheid, hygiëne en gezondheid, maar ook wennen aan nieuwe realiteiten, hereniging met oude en misschien zelfs nieuwe collega’s. Hoe leuk is het dan om hen te verwennen met een re-boarding-pakket?”

Overigens blijkt dat werknemers het kantoorgevoel gemist hebben. Het gaat dan niet alleen om het reguliere werk, maar ook om de informele contacten aan het koffiemachine… Het ziet er wel naar uit dat thuiswerk een onderdeel van het nieuwe normaal wordt: bedrijven kiezen meer en meer voor een combinatie van thuiswerk en werk op de bedrijfssite.