Volvo laat fluo-hesje op maat maken - PromZ.be

Volvo laat fluo-hesje op maat maken

Volvo Car Belgium is in zee gegaan met de Gentse kleermaker Aravinda Rodenburg voor de productie van een beperkte serie op maat gemaakt veiligheidshesjes voor de S90. De eerste 90 nieuwe eigenaren van een Volvo S90 krijgen zo’n hesje in de vorm van een klassiek kostuumgilet.

In een persbericht stelde Volvo dat men authenticiteit en passie voor het vak zocht in de partner die het nieuwe hesje zou moeten maken. Die kwaliteiten (die Volvo zelf ook hoog in het vaandel draagt) vond men bij Rodenburg terug. “Het accessoire moest namelijk perfect aansluiten bij een wagen die zelf vakmanschap belichaamt,” aldus Volvo.
Veiligheidskleding is volgens de kleermaker vaak saai door de strikte regels waaraan ze moet voldoen. Daardoor verdwijnt elke esthetiek naar de achtergrond. “Toch kunnen veiligheid en schoonheid perfect hand in hand gaan, als je er maar genoeg tijd en denkwerk insteekt,” aldus Rodenburg. De opdracht van Volvo was de eigenschappen van een klassiek kostuumgilet en de technische ‘specs’ van een veiligheidsvestje naadloos te laten samenvloeien tot één elegant kledingstuk. Vooral de fameuze veiligheidsvoorschriften vormden een stevige uitdaging. Rodenburg was daardoor verplicht met polyester in plaats van wol te werken.
De eerste 90 nieuwe eigenaars van een Volvo S90 krijgen zo’n op maat gemaakt fluo kostuumvestje. Daarna kunnen toekomstige eigenaars kiezen of ze het gilet aanpassend willen, of ruim genoeg voor een winterjas.