Wijnegem Shopping: avondshoppen populairder - PromZ.be
Wijnegem Shopping avondshoppen populairder

Wijnegem Shopping: avondshoppen populairder

Een analyse van Wijnegem Shopping van de bezoekscijfers wijst uit dat ‘avondshoppen’ (tussen 18 en 20 uur, vrijdag tot 21 uur) aan populariteit wint, vooral bij vrouwen. Volgens het shoppingcentre ligt de verklaring onder meer in het feit dat meer inwoners van ons land vast en voltijds werk hebben.

Wijgenem Shopping Afterwork Parties

Volgens Zsofi Horvath, communicatie-manager van Wijnegem bezoekt één op de vijf shoppers na 18 uur het winkelcentrum. “Zes op de tien shoppers zijn vrouwen. Zij komen ook dikwijls voor de kinderen langs. Maar ook mannen springen steeds vaker na het werk nog snel een uurtje binnen voor een nieuw vestje, jeans, videospel, of ook een snelle hap.” Op zaterdag is avondshoppen ook populair, vooral bij ouders van wie de kinderen overdag naar de sportclub gaan. De avondshop-topdag is echter de vrijdag, dan komt éénderde van alle avondshoppers naar het winkelcentrum. “Dat vrijdag dé topdag is voor avondshopping, is voor een stuk te verklaren doordat jong en oud dan simpelweg meer tijd hebben om rustig rond te kijken. Bovendien kunnen ze hun winkelbezoek ook koppelen aan een gezellig etentje in een restaurant,” aldus Wijgenem Shopping in een persbericht. De vrijdagavond wordt door de bezoekers ook gezien als een plezierig ‘afterwork’-momentje.

Wijgenem Shopping speelt deze maand daarop in met een Afterwork Parties met een rollerdisco-show. Daarvoor heeft men ook de medewerking ingeroepen van dj’s Dave Lambert, Sakso (o.a. bekend van Tomorrowland), Viktor Verhulst en Kobe Ilsen. De rolschaatspiste blijft tot 25 mei.