Kritiek op goodies bij Kinepolis - PromZ.be

Kritiek op goodies bij Kinepolis

Deelnemers aan de maandelijkse Ladies at the Movies in Kinepolis Hasselt waren deze maand minder tevreden over de goodie-bag die ze bij de vertoning van Wonder Woman kregen. Ze vonden daarin onder meer poetsproducten en een reclame voor dieetpillen.

Tegen VRT’s deredactie.be zei één van de vrouwen die naar de film van de feministische superheldin gingen kijken: “Je kunt het op z’n minst ironisch en ongepast noemen dat vrouwen tijdens zo’n film een aftrekker, schuursponsje en een advertentie voor afslankingspillen onder hun neus geschoven krijgen, zeker als je naar een film zit te kijken die volledig draait rond een ijzersterke vrouwelijke superheldin.”
Kinepolis wees erop dat er slechts enkele reacties waren op sociale media en dat men geen directe klachten had gekregen over de inhoud van de goodie-bag. Het geschenkpakket stelt men samen met wat sponsors Kinepolis aanbieden. “Wij hebben er niet bij stilgestaan dat de producten wel eens fans van een feministische filmheldin voor het hoofd zou stoten,” aldus Kinepolis in Het Nieuwsblad.