Merktrouw: consument verwacht trouwe merken - PromZ.be

Merktrouw: consument verwacht trouwe merken

In het verleden waren consumenten trouw aan merken, maar in de huidige tijd van ruime keuze en online-winkelen, eisen consumenten dat de merken trouw aan hen zijn. Dat is de conclusie van een onderzoek van het internationale mediabureau Wavemaker (‘Flipping the Switch on Brand Loyalty’).

Leefwereld

Consumenten zijn niet meer trouw aan één merk maar aan een reeks merken. Het gaat niet meer om de merken zelf, maar om wat de merken kunnen doen voor de consumenten. En ze gaan naar digital platforms om hun keuze te maken tussen merken. Dat betekent voor merken dat ze niet meer hun productvoordelen moeten benadrukken, maar dat ze moeten uitgaan van de leefwereld van de consument. De merken moeten vertellen hoe ze in het leven van de consument passen.

Veroveringsaanpak

Dat betekent dat merken voortdurend een veroveringsaanpak moeten nastreven, dat ze data moeten gebruiken om de consument nog beter te leren kennen, dat ze meer gepersonaliseerd moeten communiceren, ook na de aankoop van hun product of dienst door de consument.