WK-voetbal: Jupiler wordt Belgium - PromZ.be
WK-voetbal Jupiler wordt Belgium

WK-voetbal: Jupiler wordt Belgium

AB-Inbev zal de komende vijf maanden het merk Jupiler vervangen door Belgium met het oog op het komende wereldkampioenschap voetbal in Rusland. AB-Inbev is met Jupiler één van de officiële partners van het Belgisch team. ‘Belgium’ is ook het officiële bier van de 2018 FIFA World Cup.

Ook op de ‘supportersgadgets’ zal de naam Jupiler plaats moeten maken voor ‘Belgium’. Op zich is dat een wat vreemde beslissing omdat juist product media er zijn om (langdurig) de naamsbekendheid van een merk te ondersteunen. Op alle glazen zal AB-Inbev de naam Jupiler eveneens laten vallen voor ‘Belgium’. Bij de presentatie van de WK-campagne liet men wel weten dat het logo met de stier behouden blijft. “Aan de look & feel zal dus niets veranderen,” heet het bij AB-Inbev.

De achterliggende gedachte van de brouwerij is om op deze manier aan nation-building te doen. De campagne rond Belgium en het voetbal bestaat ook uit tv-spots en posters. Vanaf april komen de supportersgadgets (glazen, sjaals, outfits) op de markt. Jupiler heeft in ons land een aandeel van 55% op de pilsmarkt.

De naamsverandering is binnen de brouwerij geen unicum. In 2016 werd Anheuser-Bush’ Bud tijdelijk ‘America’ in het kader van de Olympische zomerspelen en het Copa America Centenario voetbaltoernooi.